Till Minne

4/3 2005 -  27/1 2010

Den 27/1 gick Ch Brenna VH Nardinc Bastion, "Brenna" bort.
Hon drabbades av skelettcancer, osteosarcom.

Brenna kom till Sverige i maj 2005.
Jag var själv och hämtade henne hos Mary och Hans Knoppert i Amsterdam.
Hennes pappa, Ch Maestro of Currabell, försökte jag själv att använda i avel 3 gånger via insemination men misslyckades. När jag hörde att Mary och Hans skulle använda honom på en dotter till min älskade Woody så frågade jag om jag kunde få boka en valp och det fick jag. Så blev det. Dessvärre så kunde jag inte få plats hemma med en hund till men Mats Sjögren ville gärna deläga henne med mig och vi bestämde att Brenna då skulle bo hos Mats och så blev det.
Efter världsutställningen i Stockholm 2008 så leasade vi ut Brenna till Connie Philipsen, Famous Crowd, i Danmark där hon parades med Ch Famous Crowd´s Paddy´s First. Där fick hon 1 hanvalp och 4 tikar.
En av tikarna som Connie behöll blev junior världsvinnare i Bratislava 2009. 
Efter detta kom hon upp till mig i Januari 2009. Till våren parades hon med Ch Aquatikus American Specialty och
fick 1 hanvalp och 8 tikar. En gick tillbaka till Mary och Hans Knoppert, 1 till Monica Mayes i Canada, 2 till Norge,
1 till Finland  och de övriga är kvar i Sverige.

------------------------------------------------

29/6 2005 -  25/5 2009

Aquatikus Irish Legend

Aquatikus Irish Legend
född 29/6 2005, delägdes med Annika Jäverhammar
 

Den 25/5 somnade "Paddy" in efter en kort tids sjukdom. Han fick sin diagnos några dagar tidigare, malignt lymfom. Paddy var en underbar hund som älskade sin matte och var alltid med på alla tokigheter som dom hittade på tillsammans. Alltid glad och var alltid beredd att göra något nytt kul. Paddy skulle bli 4 år den 29/6.

------------------------------------------------

1998 – 25/12 2006

“Cola”

Pentwyn Bronagh
Import från Nya Zeeland

Pentwyn Bronagh, "Cola", var en tik som jag har importerat från Nya Zeeland. Hon var uppfödd av Maria Ormond som tidigare bodde i Sverige och födde då upp Field Spaniel tillsammans med sin mamma.

Cola går tillbaka på gamla engelska linjer och lite amerikanskt och några linjer som inte finns i Europa tidigare. Cola föddes 1998.
Cola fick endast 4 valpar, 3 är champion och en aldrig utställd. Alla 4 är använda i avel. Hennes barnbarn finns i hela Skandinavien och USA. Hennes höftledsresultat var B/C och armbågarna utan anmärkning.


------------------------------------------------

9/5/1996 – 19/11/2006

“Tinker”

Foto: Mia Sandgren

WW-98 SV-01 SU(u)Ch Aquatikus Lonely Canadian Tinker
e. USA Ch o Can Ch Madrona's Mr Liam u. Ch Delaware Snowstorm

Uppfödd av mig och
samägd med Hans Rosenberg
och Chatie Henriksson

WW-98, SV-01, S(u)Ch Aquatikus Lonely Canadian Tinker, Tinker,  föddes i maj 1997 och var uppfödd av mig. Han var resultatet efter en insemination med frusen sperma från Am Ch, Can Ch Madrona´s Mr Liam. "Liam" bor i Canada men hans matte Monica Mayes hade vänligheten att hjälpa mig med denna insemination. Hans mor N Ch Delaware Snowstorm, Caipis, var också ett resultat av insemination. Hennes far bodde i USA.
Caipis födde jag upp tillsammans med Chris Attwood i England och hon föddes i karantän i England.

Tinker ställdes ut en hel del under 1998 med gruppvinster och flertal grupplaceringar som resultat, bästa hane rasspecial i Finland 1998 under Mrs Marion Hopkins, Mallyree, USA, världsvinnare i Helsingfors. 2001 ställdes han ut på Stockholms utställningen och blev BIR och Svensk vinnare -01.Tinker hade utmärkta höft (A/A) och armbågsleder. Ögonlyst u.a Tinker har 2 kullar valpar i Finland och en i Sverige som blivit väldigt bra.

Tinker har vinnande avkommor i Sverige, Norge, Finland, USA och Canada.

 

------------------------------------------------


22/1/1993 – 20/12/2005

“Woody”

Foto: Per Undén
NORDV-99, NUCH, SU(U)CH, SV-00, USA CH, WW-00, WW-03
Co-R's Wingset Woody O'blu Max
e. USA Ch Lindholmes Mr Michael - u. Am Co-R´s Abigail O´Blu Max


Uppfödd av: D. Vaughn, B. Littschwager, R.Roes, D Reed, USA
Delägd med Hans Rosenberg

I slutet av 1997 fick jag det fantastiska erbjudandet att få köpa Woody. Vem kunde säga nej? I Mars 1998 kom han då över. Han fick då bo hos Sari Ranta i Finland under 6 månader för att undvika karantän. I September 1998 kom äntligen Seidi Linnavuori över med Woody till mig. Vilken hund! Lugn, orädd och hur lätt som helst att ha.

I April 1999 började vi Woodys fantastiska utställning karriär. Han vann grupper, fick ett stort antal grupplaceringar och slutade 1999 med att bli vinstrikaste hund i grupp 8. Därmed fick han deltaga i Champion of Champions 2000 och slutade även där som bästa grupp 8 hund. Samma år åkte vi till Holland och Milano. I Holland var det ras special med 48 anmälda hundar och domare var Mrs Pepi Barrington, England. Woody blev BIS.
Vi bilade till Milano, Italien, och ställde ut. Woody blev BIR och fick sin WW titel. Där blev han också  uttagen bland de 6 bästa i grupp 8.

2001 deltog han på ras special i Finland där Mr Nick Waters dömde. Han blev även där BIS och hans dotter Ch Akvavitix Woody´s Samba blev BIM.

2002 åkte vi till England för att ställa ut på Cruft´s. Domare var Mr Frank Kane. Woody fick cert och blev bästa hane! Vilken känsla. Men han fick se sig slagen av den mycket söta tiken Malanis Brown Starlet of Foulby i rasen. Detta var den enda gången Woody blev slagen i rasen!

Sista utställningen för Woody var på världsutställningen 2003 i Dortmund, Tyskland. Han blev BIR. Dessutom uttagen bland de 6 bästa veteranerna, 83 st deltog. Men det bästa var nästan att Woody hade avelsgrupp med 9 avkommor. På eftermiddagen i stora ringen slutade vi som BIS-2 grupp. Helt fantastiskt.

Woody hade en fantastiskt utställningskarriär, större än jag någonsin hade kunnat hoppas på. Han har champion avkommor i stora delar av USA och Europa.

Men bäst av allt var att han hade en fantastisk personlighet, det vänligaste man kunde tänka sig. Aldrig höjde svansen till en annan hane. Fostrade valpar perfekt. Jag är mer än tacksam att få ha tillbringat en del av mitt liv med denna helt underbara hund. Tack Woody.

------------------------------------------------

20/11 88 – 21/11 2001 

”Caipis”

N Ch Delaware Snowstorm
Am Ch Mallyree Triple Expectation CDX JH - N Ch, Eng Sh Ch Princhett´s Rainmaker of Tarkus


Uppfödd av Susanne Narfström samt Chris o Keith Attwood, Doonbeg, England


                                                                                      foto av Martyn Ford

”Caipis” föddes i engelsk karantän efter att hennes mamma, Mel, hade bott hos mig i Sverige och blivit inseminerad med den då mycket vinstrike amerikanske hanen Ch Mallyree Triple Expectation.  Mel åkte tillbaka till England dräktig och födde valparna i karantän. När Caipis var 10 veckor åkte jag ner och hämtade henne tillsammans med min väninna Susan Salminen som också tog med sig kullbrodern Nebraska Chill hem.

Caipis hade allt jag kunde önska. Vacker, en härlig utstrålning och alltid glad och framåt.

Hon blev snabbt champion och hade flera grupplaceringar. Den mest framstående av hennes valpar är SU(u) Ch, WW-98,SW-01 Aquatikus Lonely Canadian Tinker. ”Tinker” är sparsamt använd men har ett flertal champion avkommor.